Afvallen is geen favoriete bezigheid. Veel mensen voelen weerstand als ze alleen al denken aan het idee van af te moeten gaan vallen. Nu zijn er gelukkig genoeg diëten die het eenvoudiger maken om op gezonde, verantwoorde wijze gewicht te verliezen.
Eén van die diëten is het koolhydraatarme dieet. Waarom zou je, als je weinig lijdzaam af wil vallen, vandaag nog moeten beginnen aan een koolhydraatarm dieet?

 

Een koolhydraatarm dieet is eenvoudig

De belangrijkste reden is dat een koolhydraatarm dieet een van de meest eenvoudige diëten is. Het is namelijk puur en alleen een kwestie van je voedingspatroon aanpassen. Gezonder gaan eten door te minderen met koolhydraten en daardoor ook geen suikers meer binnen te krijgen die je onnodig dik maken.
Er zijn op internet vele koolhydraatarme recepten te vinden. Ook kun je er veel boodschappenlijstjes vinden die je helpen om middels het eten en drinken van koolhydraatarme producten razendsnel af te vallen.
 

Het resultaat laat zich snel zien

Snelle diëten werken niet. Het gaat dan om crash diëten die je in korte tijd veel gewicht laten verliezen. Maar daar zitten weinig kilo’s vet bij. Het gaat dan vooral om het afnemen van spiermassa en het laten slinken van vocht.
Een koolhydraatarm dieet is echter wel een dieet waarmee je snel resultaat ziet. Je kan al in een paar dagen zien dat je aan het afvallen bent. Dat komt omdat je veel meer eiwitten eet. Die eiwitten zorgen voor voldoende energie, maar worden niet als vet opgeslagen. Aangezien eiwitten ook veel energie kosten, wordt de huidige vetvoorraad op verbrand. Je vetpercentage slinkt dus doordat je anders bent gaan eten.
Daarnaast hebben eiwitten ook nog eens een voedzame werking op je spieren. Spierbundels vragen ook nog eens heel veel energie. Met andere woorden: het is niet gek dat je snel afvalt, want je valt op meerdere fronten tegelijk af.
Heb je dus haast en geen zin om heel lang te doen over het afvallen? Kies dan bij voorkeur vandaag nog voor een koolhydraatarm dieet.
 

Goed voor je gezondheid

Los van dat koolhydraatarme gerechten je helpen om af te vallen, zijn ze ook nog eens heel erg goed voor je gezondheid. Koolhydraatarme voeding voorkomt namelijk een groot deel van de welvaarsziektes, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, hoge cholesterol en bloeddruk.
Je krijgt meer conditie, komt mentaal lekkerder in je vel te zitten en zal merken dat je veel meer open staat voor nieuwe relaties en om dingen te gaan ondernemen. Geestelijk en fysiek zal het dankzij koolhydraatarme gerechten (al dan niet door het volgen van een koolhydraatarm dieet) een stuk beter met je gaan.
Mensen met meer energie gaan vanzelf meer zin krijgen om te sporten en bouwen op die manier meer weerstand op. Je hebt dus minder snel last van groepjes en koudjes en hebt minder snel geen zin om iets te ondernemen. Allemaal voordelen die horen bij een goed koolhydraatarm dieet.
 

Conclusie

Genoeg redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met een koolhydraatarm dieet. Het dieet werkt snel, werkt efficiënt en is heel gemakkelijk te volgen. Tot slot bouw je ook nog eens aan je weerstand en algehele gezondheid. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen hebben minder last van ziektes, pijntjes en kwaaltjes en halen veel meer vreugde uit het leven. Waarom zou je nog wachten als je vandaag al kan beginnen met het volgen van een koolhydraatarm dieet?

(70)