Citroenflip
Benodigd:
citroen
200 gr. suiker
1 dl. citroensap
1 dl. marsala, sherry of witte port
2 zeer verse eieren
Belangrijkste keukengerei: dunschilmesje, garde, fijnmazige zeef, jampot of inmaakfles.
Bereiding:
Boen de citroenen schoon in warm water. Droog ze en schil ze dun af. Snijd de schil in snippers, roer ze door de suiker en giet er zoveel kokend water over dat alle suiker vochtig is. Roer goed en laat de massa koud worden. Klop de eieren los, laat ze 10 minuten rustig staan, zodat lucht kan ontsnappen. Voeg dit met het citroensap en de wijn toe aan de suikermassa. Roer af en toe tot alle suiker is opgelost en zeef de stroop. Doe de flip in een schoongemaakte pot, sluit deze goed en bewaar de inhoud ten hoogste 3 maanden in de koelkast.
Een verkwikkende en gezonde drank voor bij het ontbijt. Wenst men de flip warm te drinken, dan kan deze het best au bain-marie verwarmd worden.
(48)