Op goedkooplekker.nl willen we jullie lezers heerlijke recepten voorschotelen die ook nog eens prima betaalbaar zijn. Is dat geen mooie combinatie?
En gelukkig is er hartstikke veel mogelijk! Lekker eten en drinken hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, wij vinden dat de lekkerste recepten vaak de goedkope(re) zijn!
Deze week willen we jullie een heerlijk koffierecept geven. Koffie is één van de meest gedronken dranken ter wereld en in Nederland is dat niet anders. Werkend Nederland zweert erbij en ook onder de jongere, studerende bevolking is koffie razend populair. Onder invloed van deze populariteit, maar ook zeker dankzij creatieve barista’s en ‘thuiszetters’ hebben we tegenwoordig ontzettend veel heerlijke koffierecepten. Eén daarvan komt van de webwinkel Koffievergelijk.nl en is het volgende recept: de koffie-mouse.

Ingrediënten

-4 el oploskoffie
-300 ml warme melk
-50 g. amandelen
-100 g. lange vingers
-50 g. suiker
-2 eieren
-2 el maïzena
-0,5 el cacaopoeder

Bereiding

Pak de 2 eieren en scheid de eidooiers en het eiwit. Gooi de dooiers in een kom, doe er de suiker bij en klop het op tot het schuimt en een lichte kleur heeft. Voeg nu de maïzena en de oploskoffie toe, klop het op en voeg tijdens het kloppen de melk toe. Klop het verder op.

Vul nu een pan tot de helft en breng deze aan de kook. De kom met de opgeklopte mix van melk, koffie, maïzena, eieren en suiker zet je in de pan. Begin weer te kloppen, totdat het een vla-achtige substantie is geworden. Haal de kom er vervolgens uit, laat het rustig afkoelen en blijf door kloppen.

Pak een andere kom, doe daar het gescheiden eiwit in en klop dit totdat het stijf is.
Verkruimel twee lange vingers in een derde kom, doe hier de amandelen en cacaopoeder bij. Goed roeren.

Verkruimel de andere lange vingers in een vierde kom.
Voeg nu de vla toe aan het opgeklopte eiwit. Mix het goed. Schep nu de vla in een schaal en wissel dit af met de gekruimelde koekjes uit de vierde kom. Je kunt zo mooie laagjes creëren (dus: een laag vla, dan een dun laagje gekruimelde koek, dan weer vla, dan weer een dun laag gekruimelde koek enzovoorts).

Tot slot kun je de koffie-mousse garneren met de verkruimelde vingers (dus met amandelen en cacaopoeder) uit kom 3.

En genieten maar!

(63)