Benodigd:

– 600-700 gr. geschilde aardappelen
– 400 gr. mager gehakt
– 1 grote knolselderij
– 2 grote gesnipperde uien
– 2.½ dl. melk
– ½ bouillontablet of 1 blokje
– 40 gr. margarine
– flinke mesp. tijm
– flinke mesp. rozemarijn
– knoflookpoeder
– zout, peper en aroma

Bereiding:

Was de aardappelen en kook ze 10 minuten in weinig water met zout en giet ze daarna af. Snijd de knolselderie in vingerdikke plakken en schil deze vrij dik af. Was de plakken en snijd ze in blokjes, snijd ook de aardappels in blokjes, maar iets groter dan de selderie. Verwarm de melk, los er de bouillontablet in op en kook de selderie- en de aardappelblokjes in de melk gaar. Maak intussen de margarine warm, bak daarin ui en gehakt langzaam gaar onder geregeld roeren. Maak het gehakt in de pan kruimelig en schep het op de aardappelen en selderie. Voeg tijm, rozemarijn en naar smaak knoflookpoeder, aroma, peper en zout toe. Laat het gerecht nog 5-10 minuten sudderen en dien het zeer warm op. Een frisse salade smaakt hier heerlijk bij.

(67)