Benodigdheden:

  • 4 lapjes Varkensvlees in stukjes gesneden.
  • 1 kg aardappelen in schijfjes gesneden
  • 1 groot ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 champignons (schoon en geweekt)
  • 2 stukjes steranijs.
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel citroensap.
  • 1 kopje water.
  • zout en zw peper naar smaak.
  • plantaardige olie.

Voorbereiding:

meng de ketjap, water, citroen en  peper en zout in een kom. Snijd het ui in stukjes en wrijf de knoflook fijn.

Bereiding:

Bak nu in een wok de stukjes aardappel gaar. Giet daarna de olie weg, totdat er een bodempje overblijft in de wok. Bak hier de uien en knoflook in samen met het vlees en de champs. Als het vlees halfgaar is voeg je de inhoud van de kom toe. Laat dit lekker garen. Breng dan op smaak met zout en zw, peper. De laatste minuut de aardappelen er bij. Klaar. Eventueel een laurier blad mee laten koken, kan ook lekker zijn.

Smaakt het fijn?

(185)