Voor 4-6 personen.

Benodigd:

– 1 eetl ghee of olie
– 2 middelgrote uien, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 groene chilipepers, fijngehakt
– 1 eetl. verse gemberwortel, geraspt
– 1.½ theel. kurkuma
– 1 theel. gemalen komijn
– 1 eetl. koriander
– ½ theel. chilipoeder
– 1 kg. rund- of lamsvlees, in dobbelstenen
– 1 theel. zout
– 400 gr. tomaten uit blik
– 2.½ dl. kokosmelk
– verse korianderblaadjes ter garnering

Bereiding:

Verhit de ghee of olie in een grote pan. Fruit de ui op een matig vuur glazig. Voeg knoflook, pepers, gember, kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en fruit dit 1 minuut. Zet het vuur hoog. Voeg het vlees toe en roer goed, zodat het vlees bedekt is met het specerijenmengsel en overal bruin wordt. Voeg zouten tomaten toe en laat het geheel 1 tot 1.½ uur afgedekt sudderen, tot het vlees gaar is. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus in 5 minuten onafgedekt iets inkoken. Garneer naar wens met verse korianderblaadjes.

Tip:
Ongezouten cashewnoten vormen de ideale garnering voor dit gerecht, Strooi ze vlak voor het opdienen over de curry.

Serveren met rijst

(496)