Bourgondische pot
Benodigd:
– 600-700 gr. in stukken gesneden aardappelen
– 250 gr. hacheevlees
– 200 gr. in stukken gesneden worteltjes
– 200 gr. gesnipperde groene kool
– 1 in reepjes gesneden prei
– 1 ltr. bouillon van 2 tabletten of 5 blokjes
– 150 gr. cervelaatworst aan een stukje of verse worst
– 3 eetl. aardappelmeel
– peper uit de molen
– zout en aroma
Bereiding:
Doe het vlees in de pan met worteltjes, kool en prei. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Laat het vlees met de groenten 45 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en strooi er zout en peper op. Laat de aardappelen 30 minuten meekoken. Snijd de cervelaatworst in blokjes of de verse worst in stukken van ca. 3 cm. Leg de worst op de aardappelen in de pan en laat deze nog 10 minuten op de laaggedraaide warmtebron staan. Controleer of het vlees gaar is. Roer van het aardappelmeel met wat water een papje. Giet een deel van het kooknat in een steelpan en bind de bouillon. Giet dit weer in de pan en schep de inhoud goed door. Het gerecht moet vochtig zijn. Proef het, voeg zout, peper en aroma naar smaak toe en dien het direct op.
(181)