Benodigd:

2 eel. olie
250 gr. kleine zilveruitjes of sjalotjes gepeld
4 plakken ham, in blokjes
500 gr. zoete aardappelen, geschild en in blokjes
4 dl. kippenbouillon (tablet)
4 theel. geraspte sinaasappelschil
350 gr. ananas , in blokjes (blik)
2 theel. Maïzena
sap van 1 grote sinaasappel
350 gr. broccoli, in roosjes verdeeld
zout en zwarte peper

Bereiding:

Verhit de olie in een grote vuurvaste ovenschaal en fruit de ui 5 minuten. Voeg de ham en de zoete aardappel toe en bak ze 2 minuten mee.

Voeg de bouillon, de sinaasappelrasp en de ananas toe en laat het afgedekt 10 minuten stoven. Roer de maïzena aan met het sinaasappelsap, voeg het mengsel toe en laat 1 minuut, roerend doorkoken tot de saus gebonden is. Breng op smaak met wat zout en de peper.

Voeg de broccoliroosjes toe en laat afgedekt in 5-10 minuten beetgaar koken.

Dit smaakt heerlijk met een dikke snee knapperig brood om de saus op te deppen.

(67)