Lekkere lamskebab schotel
Bereidingstijd: 20 minuten
Voedingswaarden: 200 calorieën
Tags: Lamsvlees, versgemalen peper, knoflook, rode peper., limoen,
Ingrediënten.
2 teentjes knoflook (gepeld)
Zeezout
Verse gemalen zwarte peper
1 tl gedroogde Oreganoli
Olijfolie
4 lamsteaks (750g)
2 rode pepers in stukken gesneden
2 Limoenen in parten gesneden
0.5 eetl. oregano, fijngehakt
Verse Peterselie
Griekse Yoghurt
1 Komkommer in plakjes gesneden
Bereiding.
Voor dit gerecht zou je allerlei soorten vlees kunnen gebruiken, ook zou je makkelijk kunnen experimenteren met de verschillende groenten en de marinades. Als je ongeveer dezelfde hoeveelheden aanhoud dan komt het helemaal goed.
1.Zet eerst de oven aan op 200 graden voordat je begint met het maken van deze snelle lamskebab, het beste is om metalen prikkers te gebruiken, maar mocht je deze niet hebben en alleen houten prikkers gebruiken dan is het raadzaam om ze ongeveer 20 minuten in het water te laten liggen zodat ze niet verbranden in de oven.
2.Pel en pers de knoflook met een beetje zout en doe deze samen met de gedroogde Oregano in een kom, doe hier genoeg olijfolie bij zodat het mengsel goed los komt van elkaar, doe hier wat peper en zout bij. Leg vervolgens het lamsvlees in een schaal en giet hier de marinade overheen. Laat het even marineren.
3.Halveer nu de 2 rode pepers en verwijder de zaadjes, snij de pepers in stukken van ongeveer 2 a 3 cm, snij ook de Limoenen in parten en prik ze samen met het lamsvlees om en om op de prikkers.
4.Leg de kebab nu in een bak blik of op het rooster met bakpapier in de oven, laat ze nu 10 tot 15 minuten garen. Draai ze zo nu en dan om.
5.Serveer de lamskebab nu met gehakte verse peterselie erover en de plakjes komkommer en Griekse yoghurt erbij.
6.Eetsmakelijk!
Dit snelle lamskebab recept is heerlijk voor in de lente en zomer, vooral in de Lente komt de smaak van lams vlees echt tot z’n recht, je kan dit recept net zo goed op de voor op de barbecue gebruiken maar let wel goed op dat het vlees niet te snel aanbakt.
7.Tip: Gebruik een goed mes om het vlees mee te snijden, als je echt wil uitpakken voor de klanten zou je een zogeheten zakmes kunnen gebruiken zoals ze in restaurants ook doen.
(103)