Benodigd:

 

1 ltr. groentebouillon (instant)
400 gr. maïsgriesmeel
150 gr. doorregen vet spek in dunne plakjes gesneden
2 eet. olie
– zout

 

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook, voeg het griesmeel toe en laat alles onder
voortdurend roeren 10 minuten zachtjes koken. Plaats de pan op een
sudderplaatje en laat de massa nog 20 minuten sudderen op een zeer laag vuur.

Maak de massa op smaak met zout, strijk hem ca. 4 cm. dik op een platte schotel uit en laat afkoelen. Bak het spek in een pan aan beide zijden knapperig bruin en houd het warm. Verhit de olie in het spekvet. Snijd uit de griesmeelmassa repen meet een lengte van ca. 5 cm. en een breedte van ca. 3 cm. en bak deze in het hete vet aan alle kanten mooi bruin.

Serveer de gebakken polenta met de plakjes spek erover gelegd.
Hierbij past bietjessalade of een komkommersalade.

Tip:
Gebakken polenta kan ook heel goed worden geserveerd bij vleesragouts of bij een gemengd groentegerecht met aubergine, courgette en tomaat.

(100)