Benodigd:

– 4 kipfilets
– 4 eetl. olie
– 100 gr. in plakjes gesneden worteltjes
– 225 doperwtjes uit de diepvries
– 100 gr. panklare in plakjes gesneden campignons
– 300 gr. spaghetti
– 4 eetl. gehakte peterselie
– 3 eetl. paprikapoeder
– 3 eetl. panaaermeel
– 50 gr. gesmolten boter
– zout, peper, aroma en bloem

Bereiding:

Was en droog de filets, roer peper en zout door de bloem en wentel de filets erdoor. Verwarm de olie, bak daarin het vlees langzaam zo goed als gaar en mooi van kleur. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg worteltjes, doperwtjes en champignons aan het vlees toe en peper en zout. Laat de groenten met een deksel op de pan smoren. Giet de spaghetti af, snijd het kippenvlees eventueel in kleine stukjes. Beboter een schaal. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 220 °C. Roer vlees en groente door de spaghetti met de peterselie en voeg naar smaak aroma, peper en zout toe. Schep de spaghetti in de ovenschaal. Roer paprikapoeder door het paneermeel en strooi het mengsel op de spaghetti. Giet er de rest van de boter over en zet de schaal in de oven tot de spaghetti mooi van kleur is.

(73)