Ingredienten:
500 gr lamsbout
1/2 groene paprika
2 uien
4 takjes peterselie
40 g boter of margarine
1 blikje tomatenpuree
1/2 bouillontablet,
zout en peper   
Voorbereiding:
Vlees in blokjes van ca 2 bij 2 cm snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Uiten pellen en in kleine stukjes snijden. uien pellen en in kleine stukjes snijden. in kopje peterselie fijnknippen.   
Bereiding:
In een wijde braadpan 30 g boter verhitten. Vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen. Rest van de boter toevoegen en smeldten. Hierin paprika en ui in ca. 4 minuten fruiten. Toevoegen: tomatenpuree, anderhalve del water, bouillontable, zout, peper en helft van de peterselie. Vlees weer terug leggen in de pan. met deksel op de pan vlees in ca. anderhalf uur zachtjes gaar laten stoven. Overdoen in schaal. met res van peterselie bestrooien.
Lekker met rijst en andijviesalade/erwtjes.

(85)