Benodigd:
20 loempiavelletjes (diepvries)
200 gr. taugé
100 gr. Chinese kool
50 gr. ui
125 gr. bleekselderij
2 plakjes verse gember
100 gr. bamboescheuten (blik)
sojasaus
pale medium dry sherry
1 ei
4 dl. olie
zout en peper
bindpapje (1 eetl. maizena + 1 eetl. water)

Bereiding:

Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien. Klop het ei los. Was de taugé, snijd de kool, bamboescheuten, gember, ui en de bleekselderij in luciferdunne reepjes. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak ui en gember tot het geurt. Voeg de groenten, 1 theelepel zout, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry en een snufje peper toe. Roerbak 1 minuut. Doe de deksel op de wok en kook 3 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Bind het vocht met zoveel van het bindpapje tot het een homogene massa is. Schep de vulling uit de wok en laat helemaal koud worden. Leg een loempiavelletje met de punt naar beneden op het aanrecht. Schep er 2 eetlepels afgekoeld vulling op. Vouw ze dicht. Druk de loempia voorzichtig plat om rollen tijdens het frituren te voorkomen. Maak zo ook de rest van de loempia’s. Bedek ze met een vochtige theedoek tot het frituren. Verhit op hoog vuur 4 dl. olie in de wok en frituur
de loempia’s.

Uiteraard serveert u hierbij de door u zelfgemaakte loempiasaus

(99)