Het mooie van koken is dat er zoveel mogelijk is, er is een oneindigheid in smaken en samenstellingen te vinden, er zijn ontelbaar veel variaties te bedenken van recepten en dat is wat koken ook leuk maakt, het is een creatief proces, je mag het een vorm van kunst noemen.

Echter is het soms wel moeilijk om te bepalen wat je gaat maken, wanneer je iets zelf probeert te bedenken, kom je vaak uit bij hetzelfde bekende, kortom je blijft in diezelfde vicieuze cirkel rond draaien. Natuurlijk is daar het internet met de talloze recepten websites en kun je tegenwoordig overal kookboeken kopen, waar je een hoop inspiratie en leuke recepten kunt vinden, zo ben ik zelf gek op de kookboeken en Jamie Oliver recepten.

Dit kan voor veel mensen ook niet altijd makkelijk zijn, wanneer ik naar mezelf kijk als ik een recept ga uitkiezen uit een van deze boeken dan weet ik het vaak nog niet, want het is tenslotte allemaal erg lekker en avontuurlijk, wat ga ik maken? wat heb ik in huis qua producten? of wat heb ik allemaal nodig? Daarom doe ik het tegenwoordig anders, ik laat me verrassen door de recepten!

Dat doe ik door een maaltijdbox bestellen, ik krijg dan een box gevuld met gezonde producten en recepten thuisbezorgd waarvan ik van te voren niet weet wat erin zit. Op deze manier dwing ik mezelf om nieuwe dingen te proberen en nieuwe recepten te leren, erg inspirerend en leerzaam. Ik kom regelmatig producten tegen die ik zelf niet zou bedenken om te gaan gebruiken in een recept en maak ik op deze manier recepten die ik nooit eerder heb gezien.

Het mooie van deze manier van jezelf verassen is dat je ook nog eens heel erg gevarieerd eet, wat weer heel gezond is, en je kent ook wel het spreekwoord, “verandering van spijs doet eten” Tot nu toe bevalt deze manier van koken mij erg goed, zo heb ik tijd over voor leuke dingen omdat de gerechten binnen 30 minuten op tafel kunnen staan, het is leuk en gezellig en erg makkelijk om gerechten uit een maaltijdbox te bereiden.

Zo zitten er altijd precies genoeg ingrediënten in zodat je geen verspilling hebt, op de recepten kaarten die erbij zitten wordt precies uitgelegd hoe je een recept moet bereiden.
Kortom wat ik je dus wil duidelijk maken is dat een maaltijdbox een hele goede optie is wanneer je zelf moeite hebt met origineel zijn, een recept te bedenken dat je wilt koken of gewoon uit de sleur van altijd hetzelfde eten wilt komen. Doorbreek die Barrière met een maaltijdbox.

Maaltijdbox recepten zijn leuk, inspirerend, lekker, gezond en leerzaam.

(74)