Rolletjes van Chinese kool
Benodigd:
– 1 struik Chinese kool
– zout
– 250 gr. cornedbeef
– 1 ui
– 1 zoetzure augurk
– ½ rode paprika
– 1 ei
– 3 eetl. paneermeel
– ½ theel. zout
– 1 mespuntje zwarte peper en evenveel cayennepeper
– 50 gr. doorregen vet spek
– 1. ui
– 1 teentje knoflook
– ¼ ltr. bouillon (instant)
– 2 eetl. olie
– 1 theel. bloem
– 2 eetl. slagroom
– 3 eetl. tomatenpuree
– zout en peper
Bereiding:
Haal acht grote bladeren van de kool af, was deze en blancheer ze 3 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en leg ze per twee op elkaar. Snijd cornedbeef, ui, augurk en paprika in kleine stukjes en vermeng deze met ei, paneermeel, zout, peper en cayennepeper, Verdeel het mengsel over de koolbladeren, maak rolletjes van het geheel en bind deze vast met keukengaren.
Snijd het spek, de schoongemaakte ui en de knoflook klein. Verwarm de bouillon.
Verhit de olie in een braadpan, bak hierin het spek uit, fruit de ui en de knoflook glazig in het vet en bak daarna in het vet de koolrolletjes rondom lichtbruin. Voeg de bouillon toe en laat alles met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven. Vermeng de bloem met de room en de tomatenpuree, bind het stoofvocht met dit mengsel en maak de saus op smaak met zout en peper.
(60)