Dit nagerecht mag met de kerst natuurlijk niet ontbreken.

Benodigd:

– 50 gr. suiker
– 4 grote peren
– 1 eetl. rum of water met rumaroma
– 8 lange vingers of andere biscuitjes
– 2 eetl. poedersuiker
– 2 dl. vanille-ijs
– suikerviooltjes
– 2.½ dl. chocoladesaus

Bereiding:

Kook in een pan 2.½ dl. water met de suiker en laat dat ongeveer 2 minuten op een laaggedraaide vlam doorkoken. Schil de peren, snijd ze overlangs door en verwijder het klokhuis. Leg de peren in de pan met het stroopje en laat ze ongeveer 10 minuten of korter koken tot ze gaar zijn; zorg ervoor dat ze niet kapot koken. Laat de peren afkoelen en voeg de rum toe. Zet de ijscoupes of de
dessertschaal even in de koelkast. Leg de lange vingers op de schaal of in iedere coupe 2 en bevochtig ze met de siroop van de peren. Zet de halve peren vlak voor het serveren tegen elkaar op de lange vingers. Strooi er poedersuiker over en leg bolletjes vanille-ijs tussen de peren. Overgiet de peren met dechocoladesaus. Garneer het gerecht met suikerviooltjes en desgewenst met zoete stijf geslagen slagroom.

(76)