Benodigd:

– 8 panklare kleine stukken kip (kipkarbonade)
– 6 eetlepels bloem
– 3 eetlepels (olijf)olie
– 4 gepelde tomaten
– 1 knoflookteentje
– 2 eetlepels citroensap
– 40 gr. margarine
– 100 gr. champignons
– 3 eetlepels kleingesneden peterselie
– nootmuskaat, peper, zout, aroma

Bereiding:

Was en droog de stukken kip. Haal ze door de bloem en bestrooi ze met nootmuskaat, peper en zout. Maak de olie warm, snijd de tomaten door, ontdoe ze van de pitten en snijd ze klein. Bak de stukken kip mooi bruin, voeg de tomaten toe, knijp de knoflook boven de pan uit en besprenkel het vlees met citroensap. Schenk 1½ dl. Water in de pan, doe het deksel erop en laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden. Smelt intussen de boter, was de champignons en snijd ze overlangs in niet te dunne plakken. Smoor de
champignons in de margarine gaar. Leg de kip op een verwarmde schaal. Roer de champignons en de peterselie door de saus. Proef deze en voeg eventueel wat aroma of zout toe. Overgiet de kip met de warme saus.

(53)