Middelen.
Voor 4 personen
Satestokjes (Toko)
500 gr magere varkenslappen
2 theelepels gemalen ketoembar
1 stukje gember
2 theelepels sereh
3 teentjes knoflook
Zout en zwarte peper elk 1 theelepel
1 eetlepel black soy of ketjap asin(zoute ketjap

Voorbereiding

  • De knoflook en de gember fijnstampen of in de keukenmachine malen.
  • Het vlees in hapklare brokjes snijden. Doe alle stukjes in een grote kom.
  • Alle ingredienten bovenop de vleesbrokjes.
  • Even goed mengen en laat het met een doek erover een uurtje staan.
  • Rijg het vlees dan aan de satestokjes.

Bereiding.


  • Het lekkerste is om buiten een houtskoolvuurtje te maken. Dus in de zomer doen!!
  • Maar nu plaatst u ze gewoon in de oven op een oven rek inde lengte met de stokjes naar u toe.
  • Je hebt ook kleine electrische barbecues die daar ook geschikt voor zijn.
  • Opdienen als bijgerecht of hoofdgerecht met rijst Nassi enz. Over de sate komt een saus.
  • Ketjap of pindasaus. Uw eigen smaak vertelt het u zelf wel.

TIP

De sate kan ook van kippevlees gemaakt en past bij vele gerechten onder andere ook bij Gado Gado een Indisch groentegerecht,
in Suriname heb je de Petjel een eenvoudigere maar hetere uitvoering.

(30)