Snelle kip met peterselieballetjes

Benodigd:

70 gr. margarine
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
700 gr. kipfilet, in blokjes
2 theel. gemengde , gedroogde kruiden
4.½ dl. kippenbouillon
175 gr. zelfrijzend bakmeel
1.½ theel. bakpoeder
3 eetl. fijngehakte verse peterselie
1.¾ dl. melk
350 gr. gemengde diepvriesgroenten
zout en (versgemalen)zwarte peper

Bereiding:

Smelt 30 gram van de margarine in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook 5 minuten. Roer er de kip door en bak deze 5 minuten. Voeg dan de gemengde kruiden, bouillon en wat zout en peper toe. Breng de bouillon aan de kook, temper het vuur en verwarm alles afgedekt 10 minuten.

Zeef voor de balletjes het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder boven een kom en wrijf de resterende margarine erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng er de peterselie door en voeg zo veel melk toe dat er een soepel en stevig deeg ontstaat. Breng het kipmengsel
zachtjes aan de kook en schep er de diepvriesgroenten door. Breng het opnieuw zachtjes aan de kook en verwarm alles 3 minuten.

Vorm van het deeg 8 balletjes en leg deze voorzichtig boven op het kipmengsel; zorg ervoor dat de balletjes elkaar niet raken. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en verwarm alles nog 12 minuten zonder het deksel van de pan te lichten, zodat de balletjes rijzen en
luchtig worden.

Serveer de kip met de balletjes zo uit de pan of in een voorverwarmde schaal.

(93)