Diplomatenpudding
Benodigd:
– ¾ ltr. melk
– 3 eierdooiers
– 60 gr. suiker
– 5 blaadjes gelatine
– ¼ ltr. melk
– ¼ vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
– ¼ ltr. slagroom
– 2.¼ dl. marasquin
– 50 gr. fijngehakte gekonfijte vruchtjes
– 30 gr. verbrokkelde biscuit
– slaolie voor de vorm
Belangrijkste keukengerei: garde of mixer, platte puddingvorm met een inhoud van 1 liter.
Bereiding:
Bestrijk de vorm met olie en zet de vorm omgekeerd op een bord weg. Roer de dooiers met de suiker lichter van kleur en zeer schuimig. Week de gelatine in ruim koud water. Maak de melk warm met vanille, klop daar de room door en verhit de vloeistof. Schenk deze onder goed roeren bij de dooiermassa. Giet dit terug in de pan en laat de vla onder voortdurend kloppen gebonden koken. Knijp
de gelatine goed uit en los deze op in de zeer warme vla. Laat de puddingmassa iets afkoelen en klop er dan de marasquin door.
Roer tijdens het afkoelen af en toe in de massa. Schep een deel daarvan in de vorm als de massa geleiachtig begint te worden. Leg laag om laag vruchtjes, pudding en biscuits, maar zorg ervoor dat de vulling de rand van de vorm niet raakt, in verband met het keren
van de pudding. Deze kan da beschadigen. Zet de vorm enige uren in de koelkast en serveer de pudding koud.
Een feestelijke roompudding die de dag voor het gebruik kan worden bereid.
(774)