Benodigd:

400 gr. aalbessen
150 gr. suiker
½ eetl. slaolie
1.½ dl. water
1 eetl. Frambozengelei

Bereiding:

Was de aalbessen goed, laat ze uitlekken en leg ze op een doek om te drogen. Rits ze af met behulp van een vork. Vet een glazen schaal iets in met slaolie en leg de aalbessen erin. Laat de suiker in het water oplossen in een pan op een laaggedraaide warmtebron. Giet, als er aan de oppervlakte bolletjes verschijnen, iets van de massa op een bord. Als zich iets kleinere balletjes vormen is de siroop klaar. Giet de siroop over de aalbessen. Doe een deksel op de schaal en laat de compote afkoelen.

Doe het sap van de aalbessen dat zich in de schaal heeft gevormd in de pan waarin de siroop heeft gekookt. Voeg de frambozengelei toe. Roer sap en gelei op een lage warmtebron door elkaar en giet dit over de aalbessen. De bessen kunnen zowel koud als warm
worden geserveerd.

(158)