Mooi, we hebben uw aandacht. Toch gaan we u enigszins teleurstellen, want we gaan u geen pannenset voorschotelen wat dé beste pannenset is. Dit is namelijk afhankelijk van de eisen die u aan een pannenset stelt. Iedereen heeft namelijk een andere beste keuze voor een pannenset. Maar waar moet u nu precies op letten bij het uitzoeken van een pannenset, zodat u tot uw eigen perfecte pannenset komt?

1. Warmtebron

Kijk allereerst eens naar uw warmtebron. Is dit een gasfornuis, inductie-, keramische-, of elektrische kookplaat? Het is zeer belangrijk dit als eerste bepalen, aangezien niet alle pannen voor alle warmtebronnen geschikt zijn!

2. Materiaal

De materiaalkeuze van de pannenset is zeer belangrijk, aangezien iedere materiaalsoort haar eigen voor- en nadelen heeft. Zo is RVS, ook wel bekend als Roestvrij Staal, eenvoudig schoon te maken en is het zuur- en krasbestendig. Daarnaast zijn ze bestendig tegen hoge temperaturen. Het enige nadeel van RVS is echter dat ze vrij duur in aanschafwaarde zijn. Aluminium is dan weer wat goedkoper dan RVS en zijn sneller opgewarmd. Nadelen van deze pannen zijn wel dat ze na loop van tijd kunnen vervormen en warmte minder lang vasthouden. Gietijzer is tot slot een klasse apart. Hier worden hoofdzakelijk braadpannen van gemaakt en zijn vrij duur in aanschafwaarde. Deze pannen zijn echter wel ovenbestendig en ideaal om gerechten lange tijd door te laten sudderen.

3. Soorten Pannen

Een pannenset kan uit verschillende pannen bestaan. Belangrijk is daarom dat u vooraf bedenkt welke pannen in uw pannenset moeten zitten. Dit kunnen verschillende soorten pannen zijn:

Kookpan

De kookpan is vooral ideaal voor het koken van verschillende soorten groente, aardappelen of een soepje. Deze pan is vaak de basis van een pannenset en zal daarom vrijwel nooit in de pannenset ontbreken.

Steelpan

Een steelpan is een soort kookpannetje met een lange steel. Dit maakt hem ideaal voor het bereiden van sauzen of kleinere gerechten die gekookt moeten worden.

Koekenpan

De koekenpan is misschien wel de meest gebruikte pan in de keuken. Deze pan wordt namelijk gebruikt voor het bereiden van vlees, bakken van aardappelen, bereiden van een omelet, en ga zo maar door.

4. Budget

Een pannenset is in iedere budgetklasse beschikbaar. Zo heeft u de duurdere pannensets van bijvoorbeeld Fissler, BK of WMF, maar wanneer u op zoek bent naar een goedkope pannenset met toch een goede kwaliteit kunt u het best kijken naar een Sola Pannenset.

We hebben u dus helaas niet kunnen helpen met 1 ideale pannenset, maar met behulp van het bovenstaande stappenplan komt u snel tot uw eigen ideale keuze!

(73)