3 koolhydraatarme recepten om mee te beginnen
Benieuwd naar wat een koolhydraatarm dieet jou kan brengen? Laat je verrassen door deze 3 heerlijke koolhydraatarme recepten. Probeer ze eens uit. Bevallen ze? Dan weet je dat een koolhydraatarm dieet met lekkere recepten zonder koolhydraten voor jou heel goed kan werken. We geven je drie recepten, namelijk:
Gevulde gekruide champignons
Geroosterde spitskool met mosterd
Witlofsalade met stukjes kip
Gevulde gekruide champignons
Je hebt nodig: 10 kastanje champignons, olie, 1 sjalot, 100 gram courgette, 1 teen knoflook, handvol gemengde noten, handje peterselie, handvol rucola, 30 gram geraspte kaas, 1 eetlepel amandelmeel, gemengde sla en peper en zout.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden voor. Vet een ovenschaal in.
Borstel de champignons goed schoon. Haal de steeltjes eruit.
Snipper de ui. Fruit in 1 tot 2 minuten glazig. Snijd de courgette in de tussentijd in kleine blokjes en voeg ze samen met de champignons toe aan de ui.
Per de knoflook boven de pan uit.
Laat het geheel circa 6 minuten stoven. Roer goed om.
Hak de noten, de rucola en de peterselie in kleine stukjes.
Zet het vuur uit en roer de noten, rucola en peterselie door de mix in de pan heen. Voeg wat amandelmeel toe en breng het geheel op smaak met zout en peper
De mix schep je in de champignonhoedjes. Druk de boel aan en leg ze in de ovenschaal. Strooi hier de geraspte kaas overheen.
Bak 15 minuten.
Geroosterde spitskool met mosterd
Je hebt nodig: 1 spitskool, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel citroensap, snufje zout, handje noten, zaden of pitten, 75 gram kaas.
Bereidingswijze:
Verwarm je oven op 180 graden voor. Vet alvast een ovenschaal in.
Maak de dressing van mosterd, citroensap en olijfolie met een snufje zout.
Snij de kool door midden en halveer. Maak puntige stukken.
Maak een dressing van olijfolie, mosterd, citroensap en zout.
Smeer de kwarten in met de dressing. Kan met je handen, ook met een kwastje. Leg de spitskool in de oven en doe de kaas erover.
30 minuten bakken.
Rooster intussen de noten, zaden of pitten zonder boter of olijfolie. Hak ze vervolgens in stukken.
Haal de spitskool uit de oven. Doe de noten, pitten en zaden eroverheen. Serveer.
Witlofsalade schuitjes met kipstukjes
Je hebt nodig: 2 eieren, 100 gram kipstukjes, Kerrie, olie, 2 stronkjes/250 gram witlof, 1 rijpe avocado, 2 el walnootolie, kneepje citroensap, drupje zoetstof, peper en zout.
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 minuten tot ze hard zijn. Bak intussen de kipstukjes gaar in olie met een snufje kerrie.
Haal 6 mooie bladeren van de stronkjes witlof en halveer de stronkjes. Snijd ze dan in nette reepjes.
Snijd de avocado door de helft. Snijd de helft in blokjes en de andere helft in plakken.
Pel de eieren. Snijd ze in kleine partjes.
Meng in een kom de walnootolie met citroensap en kipstukjes, reepjes en blokjes avocado en witlof. Breng op smaak met peper en zout, eventueel wat stevia. Schep de salade in de blaadjes en verdeel over de borden.
Garneren kan met schuitjes witlof en avocado.
Conclusie
Een koolhydraatarm dieet hoef je niet per sé heel streng te volgen. Je kan gewoon koolhydraatarm gaan koken en proberen zoveel mogelijk voeding die je nu nuttigt te verruilen voor een variant met minder koolhydraten. Dat is in de meeste gevallen namelijk genoeg. Op die manier kun je wennen aan een koolhydraatarme levensstijl en de lekkerste gerechten op tafel zetten. Niet voor niets blijken koolhydraatarme gerechten de beste en snelste manier voor mensen om (blijvend) vet te verbranden en op gewicht te komen.
Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan ook “Wat zijn koolhydraten?” voor meer informatie.
(31)