Een gemakkelijk te maken gerecht dat niet kan mislukken en bovendien erg lekker is.

Benodigd:

700 gr. in stukken gesneden aardappelen
450 gr. doorregen varkensvlees (vers buikspek zonder zwoerd)
1 kleine gepelde ui
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 in vingerbrede stukken gesneden preien
3 geschilde in blokjes gesneden koolrabi’s
150 gr. kleine gepelde uien of 6 middelgrote in stukken gesneden uien
2.½ dl. bouillon van ½ tablet of 1 blokje
– zout, peper en aroma

Bereiding:

Snijd het vlees in repen. Prik in de ui de laurier vast met de kruidnagels. Leg de ui bij het vlees met prei, koolrabi, uien en aardappelen. Giet hierop debouillon, strooi weinig zout in de pan en sluit deze, zodra de bouillon kookt. Laat de hot pot op de laaggedraaide warmtebron gaar worden. Verwijder de ui met kruiden, schep alle ingredienten door elkaar en voeg naar smaak zout, peper en aroma aan de hot pot toe.

(77)