Benodigd:
200 gr. rijst
1 ltr. bouillon
1 – 2 eetl. kerriepoeder
50 gr. rozijnen
1 dl. sinaasappelsap
2 bananen
1 eetl. margarine
4 dikke plakken ham � 25 gr.
– zout en witte peper
1 eetl. fijngehakte bieslook

Bereiding:

Was de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het aflopende water helder is. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst met 1 eetl. kerriepoeder aan de bouillon toe en laat de rijst op een laag vuur in 20 – 25 minuten gaar worden. Was de rozijnen in lauw water, laat uitlekken en week ze in het sinaasappelsap. Pel de bananen en snijd ze overlangs doormidden. Verhit de margarine in een koekenpan en bak hierin de bananen rondom licht bruin. Wikkel een plak ham rond iedere bananenhelft en steek deze vast met een
cocktailprikkertje. Bak de omwikkelde bananen nog 5 minuten onder regelmatig omkeren. Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de kerrierijst. Maak de rijst op smaak met kerriepoeder en zout en peper. Leg voor het serveren de hambananen op de rijst en bestrooi het gerecht met bieslook.

Hierbij past witlofsalade.

(73)