Misschien weet je al het een en ander over magnesium. Zo weten de meeste mensen wel dat dit mineraal invloed heeft op onze spieren en zenuwen. Maar wist je ook dat magnesium ook wel de ‘vonk van het leven’ genoemd wordt? De effecten op onze gezondheid zijn zo groot, dat het simpelweg een onmisbaar mineraal is. Een scala aan specifieke klachten kan dan ook toe te schrijven zijn aan een tekort aan dit mineraal. Supplementen zoals magnesiumtabletten vullen het tekort snel aan en zorgen voor verlichting van je klachten. We vertellen je er graag meer over!

Klachten
Heb je al geruime tijd een van onderstaande klachten? De kans is goot dat een gebrek aan magnesium daar de oorzaak van is. Zo kan een tekort leiden tot:

  • hoofdpijn en migraine
  • vermoeidheid
  • nervositeit
  • stijve spieren
  • duizeligheid
  • slaapproblemen
  • concentratieproblemen
  • depressiviteit.

Een indrukwekkende lijst – en dan hebben we nog niet eens alle mogelijke klachten genoemd! Hoe kan een tekort aan magnesium tot zulke ernstige klachten leiden? Magnesium is zo belangrijk omdat het op drie lichaamsprocessen inwerkt, namelijk de spieren, zenuwen en de energieproductie. Een tekort leidt dan ook tot een verstoring in deze gebieden met gespannen spieren, weinig energie en een nerveus gevoel tot gevolg. Uiteraard zorgt dat weer voor nieuwe klachten: gespannen nekspieren kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk migraine uitlokken.

Magnesiumsupplementen
Wil je van je migraine of nervositeit af? Loop je al lang met gespannen spieren rond of slaap je slecht? Dan is het aan te raden om te kijken wat de magnesiumproducten van Byfit voor je kunnen doen. Magnesiumtabletten vullen je tekort snel weer aan; hetzelfde geldt voor de poeders in ons assortiment. Een andere, zeer prettige manier is een voetenbad met magnesiumvlokken of magnesiumolie te nemen. Smeer bijvoorbeeld je voeten in met onze hoogwaardige magnesiumolie, laat dit tien minuten intrekken en dompel je voeten vervolgens onder in een lekker warm voetenbadje. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit een heerlijk ontspannende manier is om je klachten met magnesium te verlichten!

(35)