Creoolse vis
Creoolse vis (Martinique)
Benodigd:
400 gr koolvis
2 citroenen geperst
2 eetl arachideolie of maïsolie
mesp. cayennepeper
Voor de saus:
1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetl kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
1 theel vers gehakte tijm of mesp. gedroogd
2 eetl peterselie, gehakt
2 eetl azijn
6 eetl olijfolie
2 tomaten, gepeld, zonder zaadjes, fijn gehakt
Voorbereiden:
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken. Verwarm de ovengrill voor. Dep de vis droog, strijk er een beetje olie over en strooi er cayennepeper en zout over. Meng alle ingrediën voor de saus.
Bereiding:
Rooster de vis aan beide kanten 2 á 3 minuten. Lepel de koude saus over de warme vis en serveer meteen. Garneer eventueel met wat partjes citroen.
(79)