Visgerecht van verse makreel

Benodigd:

– 1 makreel ( is genoeg voor 3 personen )
– 2 grote fijngesneden uien
– 1 teentje fijngesneden knoflook ( of 1 theel. knoflookpoeder )
– 1 handje vol fijngesneden prei
– 1 stukje trassi
– 1 blikje tomatenpuree of 1grote fijngesneden verse tomaat
– wat fijngesneden peterselie, zout, sambal naar smaak

Bereiding:

Maak de vis schoon of koop deze schoongemaakt ( is duurder ). Spoel de vis onder de kraan schoon en zout de vis lichtelijk in en laat de vis liggen.

Maak van de volgende ingrediënten een mengsel: uien, knoflook, prei,peterselie, trassi, sambal en tomatenpuree. Meng dit goed door elkaar.

Knip of scheur een stukje folie ( ongeveer 5 cm laten uitsteken bij kop en staart ) en spreid een laagje van het mengsel op het folie. Leg de vis erop en smeer de rest van het mengsel op de vis. Vouw het folie goed dicht en bak ze in de oven in ongeveer 20 á 25 gaar. De vis is indien gaar ook koud te eten.

Heeft U meerdere vissen gemaakt dan kunt U ze in de vriezer bewaren en indien U er één nodig heeft laten ontdooien en opwarmen in de koekenpan met de folie er omheen gelaten.

 

Peppessan Riport
 
Recipe Type: Vis
Author: Goedkooplekker
Prep time: 30 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 55 mins
Visgerecht van verse makreel
Ingredients
 • 1 makreel ( is genoeg voor 3 personen )
 • 2 grote fijngesneden uien
 • 1 teentje fijngesneden knoflook ( of 1 theel. knoflookpoeder )
 • 1 handje vol fijngesneden prei
 • 1 stukje trassi
 • 1 blikje tomatenpuree of 1grote fijngesneden verse tomaat
 • wat fijngesneden peterselie, zout, sambal naar smaak
Instructions
 1. Maak de vis schoon of koop deze schoongemaakt ( is duurder ). Spoel de vis onder de kraan schoon en zout de vis lichtelijk in en laat de vis liggen.
 2. Maak van de volgende ingrediënten een mengsel: uien, knoflook, prei,peterselie, trassi, sambal en tomatenpuree. Meng dit goed door elkaar.
 3. Knip of scheur een stukje folie ( ongeveer 5 cm laten uitsteken bij kop en staart ) en spreid een laagje van het mengsel op het folie. Leg de vis erop en smeer de rest van het mengsel op de vis. Vouw het folie goed dicht en bak ze in de oven in ongeveer 20 á 25 gaar. De vis is indien gaar ook koud te eten.
 4. Heeft U meerdere vissen gemaakt dan kunt U ze in de vriezer bewaren en indien U er één nodig heeft laten ontdooien en opwarmen in de koekenpan met de folie er omheen gelaten.
 

(70)