Benodigd:

600 gr. runderbraadstuk
1 middelgrote ui in dunne plakken
2 kleine laurierblaadjes
½ theel. gedroogde tijmblaadjes
– mespunt rozemarijn
3 kruidnagels
4 gekneusde peperkorrels
1 eetl. zout
2 dl. geurige azijn
2 dl. olie
40 gr. boter

Bereiding:

Leg het vlees in een kom, waarin het zo ongeveer past en voeg de ui, de laurierblaadjes, de tijm, de rozemarijn, de kruidnagels en peperkorrels en zout toe. Klop de azijn met 4 eetlepels olie en giet de vloeistof over het vlees. Laat het vlees afgedekt 12 uur op een koele plaats staan; keer het vlees af en toe zodat de marinade goed intrekt. Schuif 15 minuten voordat met het braden wordt begonnen het rooster in het midden of even daarboven in de oven. Verwarm de oven voor op 250 °C.

Neem het vlees uit de marinade en dep het vlees droog met een doek of keukenpapier. Verwarm de rest van de olie in de ovenpan op de warmtebron. Braad het vlees in de ovenpan rondom even aan, zodat het vlees dicht schroeit. Zet de pan in de oven. Keer het vlees van tijd tot tijd om zodat het rondom mooi van kleur wordt. Voeg de boter, in kleine stukken
verdeeld, toe als het braadvet te donker dreigt te worden en laat het vlees door en door gaar worden

Zeef de marinade en schenk deze, zodra het vlees goed van kleur is, bij kleine hoeveelheden tegelijk in de ovenpan. Snijd het
vlees pas 5-8 minuten na het braden aan omdat anders te veel vleessappen verloren gaan.

(37)