Benodigd:

4 schouderkarbonades
1 fijngemaakte lente-ui of stukje prei
1 fijngemaakt teentje knoflook
1 Spaanse peper
– sojasaus
2 eetl. kippebouillon(tablet)
– pale medium dry sherry
– olie
– suiker
– honing

Bereiding:

Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snijd in stukjes. Maak een marinade van 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. suiker, 1 eetl. water, 1 theel. sherry, lente-ui, knoflook en Spaanse peper. Marineer het vlees hierin 30 minuten, keer de karbonades zo af en toe. Laat de karbonades uitlekken en schraap de lente-ui, knoflook en Spaanse peper van het vlees, bewaar deze in de marinade.

Verhit in een koekenpan op en matig vuur 3 eetl. olie en bak de karbonades 3 minuten aan één kant, keer ze en bak de andere kant goudbruin. Voeg dan de marinade en 2 eetl. kippenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Besmeer de karbonades aan één kant met ½ eetl. honing, sudder nog 2 minuten, keer ze en besmeer de andere kant met ½ eetl. honing. Sudder nog 2 minuten.

Lekker bij gekookte aardappelen met rode kool.

(75)