Knapperige speklapjes
Benodigd:
600 gr. speklap met zwoerd aan één stuk
1 plakje verse gember
– sojasaus
– honing
– zout
Bereiding:
Snijd het vlees aan de zwoerdkant met een ruitjespatroon in. Hak de gember zo fijn mogelijk en vermeng met 2.één theel. zout, wrijf het vlees hiermee in en laat 2 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Breng in een ruime pan water aan de kook, voeg het vlees toe, zet het vuur laag en kook 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en dep goed droog.
Leg het vlees met de ingesneden kant naar beneden op het ovenrooster en rooster het vlees 30 minuten. Maak een mengsel van 1 eetl. honing met 1.één eetl. sojasaus. draai het vlees om en besmeer met het honingmengsel. Verlaag de temperatuur tot 180 C en rooster nog 45 minuten tot het vlees knapperig en bruin is. Snijd het vlees in reepjes en dip het naar smaak in sojasaus.
(80)