Ingredienten:
250 g spaghetti
1 groentebouillon tablet
geraspte schil en sap van 1 citroen
4 el grof gehakte peterselie
1 el kappertjes
50 g zwarte of gevulde olijven
mespunt gedroogde rode pepertjes
4 el olijfolie
zout en vers gemalen peper
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim water met het groentebouillon tablet “beetgaar”. Rasp de schil van een citroen boven een bak waarin de spaghetti wordt geserveerd en pers hierna de citroen uit. Voeg het citroensap toe met de grof gehakte peterselie, gehakte kappertjes, de olijven, fijngewreven gedroogde rode pepertjes (of een mespunt chilipoeder) en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat op het moment dat de pasta gaar is deze even uitlekken in een vergiet. Schep dan de warme pasta in de schaal met alle ingrediënten voor de pistou. Men door elkaar. Schenk er een beetje olijfolie over en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Wrijf de koteletten in met zout en peper en braad ze vervolgens aan beide kanten bruin.
Overig:
Bereiding: ca. 30 minuten  

(59)