Tas kebab (Lamsvlees stoofpot)
Ingredienten:
500 gr lamsbout
1/2 groene paprika
2 uien
4 takjes peterselie
40 g boter of margarine
1 blikje tomatenpuree
1/2 bouillontablet,
zout en peper

Voorbereiding:
Vlees in blokjes van ca 2 bij 2 cm snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Uiten pellen en in kleine stukjes snijden. uien pellen en in kleine stukjes snijden. in kopje peterselie fijnknippen.

Bereiding:
In een wijde braadpan 30 g boter verhitten. Vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen. Rest van de boter toevoegen en smeldten. Hierin paprika en ui in ca. 4 minuten fruiten. Toevoegen: tomatenpuree, anderhalve del water, bouillontable, zout, peper en helft van de peterselie. Vlees weer terug leggen in de pan. met deksel op de pan vlees in ca. anderhalf uur zachtjes gaar laten stoven. Overdoen in schaal. met res van peterselie bestrooien.
Lekker met rijst en andijviesalade/erwtjes.

Lamskoteletten, pasta met pistou
Ingredienten:
250 g spaghetti
1 groentebouillon tablet
geraspte schil en sap van 1 citroen
4 el grof gehakte peterselie
1 el kappertjes
50 g zwarte of gevulde olijven
mespunt gedroogde rode pepertjes
4 el olijfolie
zout en vers gemalen peper
geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim water met het groentebouillon tablet “beetgaar”. Rasp de schil van een citroen boven een bak waarin de spaghetti wordt geserveerd en pers hierna de citroen uit. Voeg het citroensap toe met de grof gehakte peterselie, gehakte kappertjes, de olijven, fijngewreven gedroogde rode pepertjes (of een mespunt chilipoeder) en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat op het moment dat de pasta gaar is deze even uitlekken in een vergiet. Schep dan de warme pasta in de schaal met alle ingrediënten voor de pistou. Men door elkaar. Schenk er een beetje olijfolie over en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Wrijf de koteletten in met zout en peper en braad ze vervolgens aan beide kanten bruin.
Overig:
Bereiding: ca. 30 minuten

Voor ingrediënten kan je gezonde biologische groenten gebruiken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Kievitamines.nl.

(119)