Benodigd:

1 grote , dunne plak rundvlees
van ± 700 gram (slager vragen)
150 gr. champignons
50 gr. ontbijtspek
3 eetl. olie
1 ui
¼ theel. gedroogde tijm
¾ theel. zout
1 theel. mosterd
¼ theel. zwarte peper
1/8 ltr. warme bouillon (instant)
1/8 ltr. slagroom
¾ theel. maïzena

champignon rollade

Bereiding:

Druk de runderlap zo plat mogelijk. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel het spek in blokjes en bak ze uit in 1 theelepel olie. Voeg de champignons toe en laat deze 3 minuten meebakken. Zet het mengsel apart. Maak de ui schoon, snijd hem klein en vermeng hem met de tijm, het zout, de mosterd, de peper en 1 theelepel olie. Bestrijk het vlees met dit mengsel. Verdeel driekwart van het spek-champignonmengsel over het vlees en rol het vlees met de vulling op.

Bind de rollade vast met keukengaren. Bak de rollade in de rest van de olie snel aan alle kanten bruin. Voeg de helft van de
bouillon toe en smoor het vlees met een deksel op de pan 1 – 1.¼ uur. Voeg er af en toe wat warme bouillon bij en keer de rollade regelmatig. Doe de laatste 5 minuten van de smoortijd de rest van het spek – champignonmengsel en de room erbij. Bind de saus met de
aangemaakte maïzena.

Serveer de rollade met macaroni en een groene salade.

(20)