Benodigd:

600g riblappen
1 ui
1 eetlepel bloem
2.½ dl. bier
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
½ theel. suiker
50gr. margarine
– zout en peper

Bereiding:

Vet een ovenschaal in. Maak de ui schoon en snijd hem in ringen. Strooi wat zout en peper over de riblappen. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de riblappen mooi bruin. Schep ze dan uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Fruit in het achtergebleven vet de uiringen. Roer er dan de bloem door en schenk er dan beetje voor beetje het bier door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de azijn, mosterd, suiker, laurierblad en kruidnagels door de saus. Giet de uiensaus over de riblappen. Dek de schaal af
met aluminiumfolie en zet de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 175 graden. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

(64)