Steak Bourguignon met een puree van aardappels en knolselderie
Voorbereiding 10 minuten, Bereiding 20 minuten
Je kunt de biefstuk van de haas in dit recept vervangen door kogel- of lendenbiefstuk
INGREDIËNTEN
1 kleine knolselderie (600 gram), grofgesneden
2 middelgrote aardappels (400 gram), grofgesneden
60 ml afgeroomde melk
20 gram boter
200 gram champignons, gehalveerd
4 biefstukjes van de haas van elk 200 gram
6 jonge uien (150 gram), in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
125 ml droge rode wijn
250 ml runderbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels maïszetmeel
2 theelepels water
1 eetlepel verse oregano
BEREIDINGSWIJZE
1) Kook, stoom of verhit de knolselderie en aardappels in de magnetron, afzonderlijk, tot ze gaar zijn. Giet ze af. Stamp ze in een kom met de melk en boter tot puree. Houd deze warm door de kom af te dekken.
2) Bak de biefstukjes in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze aan beide kanten bruin en gaar zijn. Dek af om ze warm te houden.
3) Bak de champignons, ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht worden. Voeg de wijn, bouillon en tomatenpuree toe en laat dit, zonder deksel, ongeveer 5 minuten doorkoken. Roer het gemengde maïszetmeel en water erdoorheen. Laat het aan de kook komen tot de saus indikt.
4) Serveer de biefstuk met de puree en bourguignonsaus. Strooi de oregano erover heen.
Serveertip
Serveer dit gerecht met gestoomde groenten, zoals asperges of broccoli.
(81)
Het zou helpen om te melden voor hoeveel personenen de gerechten zijn.