Varkenshaas met cranberrysaus
Benodigd:
– 400 g varkenshaas
– 8 plakjes ontbijtspek
– 450 g aardappelkroketjes
– 600 g broccoli
– 40 gr. margarine
– zout en peper
– 250 ml. fruit voor vlees Cranberry
– 4 eetlepels room
Bereiding:
Varkenshaas in 8 dikke plakken snijden. Ontbijtspek om de plakken varkenshaas wikkelen, en bestrooien met zout en peper. Aardappelkroketjes bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar koken en afgieten. Intussen in een koekenpan margarine verhitten en de varkenshaas in ongeveer 8 minuten gaar en bruin bakken. Halverwege keren. Varkenshaas uit de pan nemen en warm houden. Fruit voor vlees door het bakvet roeren en 2 minuten opwarmen. Room erdoor roeren. Varkenshaas op borden leggen, saus erover schenken en serveren met de aardappelkroketjes en broccoli.
(383)