Benodigd:

– 75 gr. walnoten
– ½ pak witbroodmix
– 2 theel. tijmblaadjes
– 1 beenham naturel
– vloeibare honing
– 1 zakje cranberrysaus
– 2.½ dl. sinaasappelsap
– 1 eetl. rode port

Bereiding:

Hak de walnoten grof. Bereid de broodmix voor volgens de gebruiksaanwijzing en kneed de walnoten en tijmblaadjes erdoor. Laat het rijzen volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Rol het deeg uit tot een lap van ca. ½ cm. dik en groot genoeg om de beenham in te wikkelen. Bestrijk de beenham royaal met honing en leg hem op het deeg. Vouw de
deeglap om de ham heen en leeg het pakje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het in ca. 45 minuten gaar. Laat de beenham dan ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden. Roer intussen met een garde de inhoud van het zakje cranberrysaus door het sinaasappelsap. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem ca. 2 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met de port.

Snijd de beenham in dikke plakken en serveer de saus erbij. Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

(111)